Snekkerarbeid

Duften av sagflis og terpentin! Følelsen av mykslipt treverk. Lyden av hammer som rammer en spiker!

Mange menn har drevet med arbeide i tre.  Og klarer man ikke å være med i hele prosessen, kan sanseinntrykkene man får i en snekkerbod  være stimulerende i seg selv. I snekkerboden kan det etableres et godt ”mannemiljø”. Her kan det snakkes om alt, og kanskje en kaffedråpe er med å skape en god stemning. Man trenger gjerne ikke gjøre så veldig mye for å synes tiden her er godt spandert, og særlig i lag med andre likesinnede er det utsikt til mange gode stunder. En frivillig som kommer en fast dag kan være med å gi dette tilbudet et ekstra løft.

Det finnes  halvfabrikata, som skal pusses, settes sammen og kanskje males. Ellers er fuglebrett, fuglekasser og serveringsbrett produkter som kan lages ”fra bunn av”. Kanskje ved hjelp av en snekringskyndig frivillig eller pårørende som kan hjelpe til med å sage ut deler. En flat tang kan brukes til å holde fast spiker for å unngå å treffe fingre når en hamrer.

Pussing av kniver eller treskjeer er en god aktivitet for de tålmodige. Å sette de inn med olje etterpå gir en herlig lukt.

Et kjekt alternativ kan være å kjøpe inn byggesett i tre med muttere, bolter og skruer. De er laget for barn, men det fås konstruksjonssett som ikke virker barnslige. Det kan være en god beskjeftigelse å sette deler sammen, skrue med skrutrekker og så videre. Delene kan skrues fra hverandre igjen og brukes på ny. Da er det prosessen og ikke produktet som blir interessant.

 

Bivirkninger: flis i fingeren og blåmann