Høre på radio

Ha radio lett tilgjengelig på rommet til beboer, slik at beboeren lett kommer til å skru den av og på etter behov. Hvis bruker trenger hjelp til dette, er det av betydning å vite litt om hvilke programmer vedkommende foretrekker å høre på. Finn ut hva beboeren liker å høre. Sport, satire, dagsnytt, ønskekonserten? Observer også hvordan beboeren reagerer, noen kan bli urolige og forvirrede over hvor lyden/stemmene kommer fra.

Eller bruk radioarkivet på nrk. Og lytt på nettradioen ”På dansefoten”, ”Tidlig tonefølge”, med mer. Eller distriktssending på P1. Har noen en dabradio kan man høre spesialkanaler døgnet rundt.

Viktig er det bare at radioen ikke kverner ukritisk i hjørnet!

For 60 år siden var Kurér- radioen noe alle  bare måtte ha! Den batteridrevne radioen veide bare 7,6 kilo og hadde bærestropp. Snakk om revolusjon. Kurér ble trukket i imitert alligator skinn og kom i 35 forskjellige farger.
Reklamen lød:
”Skal De ut i haven eller til badestranden, hvorfor ikke ta Kurér med og få den herligste musikk mens De soler Dem? Når kvelden kommer, kan De plassere Kurér på nattbordet og avslutte dagen med siste nytt eller en beroligende ”godnattmelodi”.
Senere gikk Radionettefabrikken over til å lage fjernsyn. Norge var forresten det siste landet i Europa som tok i bruk fargetv. Årsaken var at puritanske politikere holdt igjen fordi de mente farge tv kunne være en farlig folkeforfører. Arbeiderpartiets Einar Førde, senere kringkastningssjef, oppsummerte sine motstanderes synspunkt på følgende måte: ”Synden er komen til Jorda, men vi vil ikke ha ho i farger.”
(Kluge 2010)

Relaterte tips & idéer