Puslespill

Noen har stor glede av å legge puslespill. Syn og finmotorikk kan være redusert hos mange langtidsbeboere, men det finnes puslespill i mange ulike størrelser og vanskelighetsgrad. Kjøp inn noen enkle puslespill som ligger på avdelingen. Pass på at motivet ikke er ”barnslig”.

Å legge puslespill kan være en stimulerende aktivitet hvor man får brukt konsentrasjon og finmotorikk. Noen trenger kanskje litt hjelp og oppmuntring, mens andre klarer oppgaven selv.

Er det et større puslespill som må legges over flere dager, kan det være lurt å legge det på en flyttbar plate som enkelt kan settes vekk til neste gang.

Kryssord. Mange har vært glad i kryssord. Denne type ”hjernetrim” kan virke stimulerende på humøret og konsentrasjonen. Blir oppgavene for vanskelige kan det være en idé å prøve soduko.

Soduko er også en god hjernetrimmer. Det går an å finne enkle oppgaver på nettet eller kjøpe oppgavehefter.

Regler for Soduko:
Alle de tomme feltene må fylles med et tall fra 1 til 9. Hver eneste rad og rekke må inneholde alle tall fra 1 til 9. Hvert storfelt på 3×3 felter må også inneholde alle tall fra 1 til 9. Ingen tall kan brukes mer enn én gang på en rekke, rad eller storfelt.