Spille et instrument

Enkelte beboere har selv spilt et instrument. Dersom beboer har fysiske og kognitive ferdigheter som kreves for å spille, bør dette ivaretas og brukes som en ressurs i avdelingen. Hvis det er flere utøvende musikere i en avdeling, kan det kanskje arrangeres musikkveld iblant.

Rytmeinstrumenter og lydgivere

Gode rytmeinstrumenter og en musikalsk medarbeider eller frivillig kan gi flotte opplevelser. Det kan være spennende å bruke enkle rytmeinstrumenter som maracas eller rytmeegg (lett å lage av Kinderegg med ris ), tamburin, tromme, claves mm og ha et orkester. Det å lage lyd kan være ganske givende. Holde rytmen, lage lyd, synge samtidig eller ikke.

Levende musikk som piano eller gitar er absolutt det beste for å starte en god musikk/sang samling, men en god cd kan gjøre underverker.

Musikkreise

Det kan også være en morsom opplevelse å ta en musikkreise til andre land.

Det var en minneverdig opplevelse fra en studietur en gang, hvor vi besøkte et sykehjem i Praha. Det var smått med ressursene, og de hadde lite utstyr. Men de hadde fått til noen fantastiske reiser rundt i verden!
Beboerne og medarbeiderne satt i en ring i lenestolene sine med små fotsykler. På veggen hadde de et verdenskort, og når vi var der hadde de kommet til Spania. Først syklet de en god stund og deretter lyttet de til spansk musikk de hadde lånt på biblioteket. Praten gikk om ting som var kjent ved Spania. Alt fra mat til fotballspillere til musikk osv. Så hadde de klippet ut bilder av disse tingene og hengt opp på kartet. Det som de ikke hadde bilde av skrev de ganske enkelt på en lapp og hengte opp. Kokken tok også utfordringen og laget  mat fra det gjeldende landet de besøkte.