Tegne og male

Har man en gang sett en beboer bli oppslukt av å male. Å se at beboer glemmer ut tid og sted, da ser man at dette virkelig er en fantastisk aktivitet. Spennende er det også at det ikke er åpenbart hvem som liker dette, og hvem det passer for, og man kan godt få seg en positiv overraskelse.

Rydd bordet og gjør klar på forhånd. Bruk maskeringstape og tape arket (velg en god kraftig kvalitet) fast til arbeidsbordet. Da holder arket seg i ro under arbeidet og malingen kan også utføres av hemiplegikere. Det gir også en nydelig hvit ramme når tapen forsiktig fjernes! Trekk tapen fra papiret innefra og ut. Du kan eventuelt sette papiret på en løs plate, da kan bildet legges vekk og tas frem etter behov. Husk å sette tapen bent!

Akrylfarger av god kvalitet anbefales. Tynnet ut med vann får de en lys akvarellaktig  virkning. Ta grunnfargene (rød, gul og blå) på en hvit papptallerken. Ikke bruk svart og hvit maling.  Pensler i forskjellige tykkelser og en skål med vann. Skift vannet etter behov. Det er ikke kjekt å male med skitten pensel! Akvarellblyanter er også et alternativ og lettere å ha med seg. Det gir en flott effekt å blande tørr og våt teknikk sammen. Husk blyantspisser.

Å male til musikk gir en ekstra dimensjon. Bruk en cd spiller med god lydkvalitet. Sett på musikk og mal i vei! Prøv å variere musikken og se om bildene blir annerledes til rolig musikk i forhold til raskere rytmer. Klaverstykker, både klassiske og moderne, egner seg godt. Man kan gjerne prøve mer eksperimentell musikk også.  Er det en gruppe som maler, kan musikken også gi en større ro og konsentrasjon. Prøv å ikke snakke mens dere maler. Dette kan også være en flott aktivitet å gjøre i lag med skoleelever.

En utstilling kan være på sin plass. Gjør det høytidelig og festlig med champagnebrus og inviter til vernissasje.

Prøv AquaPaint

Maleriene  utviklet spesielt for personer med demens, og har raskt blitt en bestselger. Den perfekte gaven til alle som liker å male og skape.
Alle motivene er nøye utvalgt for å kunne være med å sette igang en samtale når maleriet er ferdig.

De gir timevis med mestringsfølelse og mange gode stunder, da man kan male disse magiske bildene om og om igjen med vann.
Teknikken er enkel – dypp en pensel i vann og mal i vei. Når det kraftige spesialpapiret blir vått trer fargene frem og når papiret tørker forsvinner fargen og bildet kan males på ny.

Det finnes 3 utgaver: In the Garden, At Home og Natural World. Hvert sett inneholder 5 forskjellige motiver. Selv med daglig bruk varer arkene over ett år.

Tips! Ta bilde av maleriet før det tørker, print ut og heng på veggen. Husk pensel!

—–

Aquapaint – vannmaling i lekre design fra Active Minds.
Dette produkt er designet av det engelske selskap Active Minds, som har spesialisert seg i å lage aktiviteter for personer med demens.